Skip to content

Break out ’88 Heren 2 neemt de eerste punten mee naar huis.

Amsterdam – Na een lange afwezigheid van een tweede heren(mix) team is daar dit seizoen verandering in gekomen. Een aantal talenten uit het heren 1 team van vorig seizoen aangevuld met oudgedienden die de basketbalschoenen wel weer eens aan wilden trekken. De Ookmeerhal in Amsterdam was de plek van de première en na een wedstrijd die, qua stand, heen en weer vloog trokken de Wieringers aan het langste eind.

AMVJ heren 2 stond al klaar in de hal toen de heren en dame uit Hippolytushoef binnen kwamen in hun tenues gesponsord door de Kasteleen. Hun schot stond op scherp was duidelijk te zien tijdens het inspelen. Break out koos ervoor om een zone verdediging te gaan spelen, maar wel een dynamische met uitschuivende achterspelers om zoveel mogelijk het afstandsschot eruit te halen. De gekozen strategie bleek de goede, AMVJ kwam niet aan schieten toe en moet goed positiespel en passwerk kon Simone Oosterling aanleggen voor de eerste score. Na een aftastend eerste kwart was de tussenstand met 4 tegen 7 inniger voordeel van de Wieringers en oordeelde de senior van het team, Johan Krikke, in al zijn wijsheid dat net nog drie van deze kwarten we de wedstrijd zouden winnen.

Het ging anders. AMVJ paste een andere speelwijze toe waar Break Out geen oplossing voor vond, daarnaast liep het schot ook niet. Met de rust stond het opeens 12 tegen 9 in het voordeel van de hoofdstedelingen. ‘Als we gewoon wat vaker raak schieten hadden we nu voor gestaan. Dus dat moeten we gaan doen’, was de volgende wijsheid van de senior.

Ben de Groot voegde daar bij het woord en opende de score in de tweede helft. Break Out ging ook wat vaker over op de fast break, met name de rebounds vervolgd door een vernietigende hogesnelheidsdribbel van Mark Smit pakte bijzonder goed uit. Met nog een kwart te gaan was de tussenstand 16-16.

Geïnspireerd door het derde kwart ging Break Out door waar het gebleven was, namelijk met een tempo waar AMVJ geen grip op kreeg. Daarnaast ging Thomas Ligthart als een bezetene tekeer als meest vooruitgeschoven post in de verdediging. Hij ontregelde het spel van de Amsterdammers met zijn pressie en vollgasbasketbal. Het bleef spannend tot het eind, AMVJ begon met gerichte overtredingen om vrije worpen te forceren. Met nog 3 seconden op de klok werd er een fout gemaakt en mocht Johan Krikke, met 2 punten voorsprong, aanleggen voor twee vrije worpen. Bij een misser had AMVJ nog een kans. Echter bleef de senior koel en liet hij zijn ervaring spreken. Twee rake ballen en 4 punten verschil. Dit verschil is schier overbrugbaar ondanks dat ze AMVJ nog probeerde een driepuntsschot te lossen en daarbij een fout te forceren. Echter een clean blok van Simone Oosterling bleek de schutter te machtig. Met een eindstand van 23-27, een mooie score in de kelderklasse van het Noord-Hollandse basketbal, was de vreugde groot bij de Wieringers.

Goede combinaties in de aanval, goede communicatie in de verdediging, op het wedstrijdformulier tekende elke speler voor meer dan 2 scores. Oftewel , de overwinning van Heren(mix) 2 was een echte teamprestatie.

Ben de Groot 3 punten, Johan Krikke 3 punten, Simone Oosterling 4 punten, Thomas Ligthart 4 punten, Mark Smit 6 punten, Henri Westra 7 punten.