Skip to content

Nulmeting voor nieuw Heren 1

Twee weken geleden viel het infoboekje voor aankomend seizoen weer op de (virtuele) mat. Wellicht tot verbazing van sommigen bleek dat het heren bestand behoorlijk was opgeplust, in dit geval met een extra team ten aanzien van afgelopen seizoen. Zoals een lappendeken uit verschillende “patches” bestaat, is dit team (tot dusver) bijeen gebracht; Met twee patches vanuit Schagen, twee vanuit Wieringerwerf, vier vanuit het heren team van vorig seizoen en eentje die erbij had moeten zijn maar helaas niet is (stay strong Jan Willem!). Zoals de lappendeken mooi gekleurde en sterke stukken heeft, zijn het de naden welke het tot een volledige deken maakt. De eerste uitdaging voor dit nieuwe team is dus ook het ontwikkelen van deze naden zodat de individuele talent, kracht en ervaring kan worden samengesteld tot een compleet geheel, en net zoals de naden in een naaiwerk, zit de kracht ‘m in de herhaling…. spelen, spelen en nog eens spelen met elkaar.

Naast een aantal ervaringen op de pleintjes in de zomer en een tweetal trainingsavonden waarbij de Sporthal Wieringen het toneel was van “twee-uur-lang-partijtjes-spelen-in-verzengende-zomeravond-hitte“, werd een oefenwedstrijd tegen HBC 1 op dinsdag 18 augustus de eerste echte “nulmeting” van dit Heren 1; Hoe staan we ervoor en combineren we al die individuele kwaliteiten tot een goed functionerend gehelel? Met Johan Krikke als ondersteuning in de vorm van scheidsrechter en Niels als vulling van de gelederen (beide dank!) werd afgereisd naar de Kalmoesstraat te Heerhugowaard waar HBC haar thuisbasis heeft. Qua referentiekader is het wellicht goed te weten dat HBC dit seizoen in dezelfde klasse zal uitkomen als ons Heren 1, klasse 3a. Niet enkel een wedstrijd dus om stappen te zetten in het bouwen van een team, maar tegelijkertijd ook een krachtmeting met een toekomstige tegenstander uit de poule.

Over de wedstrijd zelf kunnen we vrij kort zijn, een verlies van HBC met zes punten verschil. Een sterke verdediging afgewisseld met een weifelende waar hetzelfde opging voor de aanval. De kracht van het team vanuit HBC (speelt al enkele jaren met elkaar met enkele wisselingen) overwon in deze de individuele kwaliteiten van Heren 1.

Maar niet getreurd, de winst is in zekere zin mee naar Hippo genomen; De kennis van tekortkomingen en de focus die op het samenspel moet worden gelegd. Bescheidenheid en een referentiekader als start voor het nieuwe seizoen, wat meer kun je als team nog wensen?