Break Out Heren 2 sleept de overwinning binnen

Zaterdag 7 april mocht het tweede van Break Out een inhaalwedstrijd spelen tegen “Anoeta HS2”. De heren uit Oud-Zuid hadden op tijd aangegeven dat zij niet naar de kolkende sporthal Wieringen durfde te komen, vandaar dat we ze nog een maand de tijd gaven om op hoogtestage te gaan in de Zwitserse Alpen.

Zoals gewoonlijk zaten de tribunes weer propvol om deze wedstrijd te bekijken, de penningmeester mag zich weer in z’n handjes wrijven met de extra inkomsten die deze wedstrijd heeft gegenereerd.

Aan sommige teamleden was te zien dat ze een zware nacht hadden gehad. Sommigen hadden tot diep in de nacht lopen (niet onverdienstelijk) volleyballen, anderen hadden een wilde verjaardag van een nichtje in Schagen…

Maar goed, de wedstrijd dus, we waren met acht man sterk, later kwam een 9e teamlid/sponsor nog met zijn “entourage” kijken vanaf de Viptribune. Jelle en Rene waren niet aanwezig, Arjen is nog steeds geblesseerd aan zijn arm.

Het leek wel een omgekeerde Break Out Heren 2 wedstrijd, meestal beginnen wij furieus aan een wedstrijd en scoren we er op los om het daarna in het tweede en derde kwart te laten liggen. Nu lieten we het gelijk liggen in het eerste kwart. Na 4 minuten stonden de Anoetiërs met 8-0 voor. Gelukkig wisten “de nestor” (Johan K.) en “de gazelle” (Thomas) de wedstrijd weer wat dragelijker te maken, zij brachten de score terug naar 8-6. Eindstand na het eerste kwart: 7-9.

Het tweede kwart ging al een stuk beter, Anoeta scoorde pas in de 6e hun eerste punt nadat Johan H. en Maarten hadden gescoord voor Break Out. Daarna trokken ze echter een gaatje van 4 punten maar toen was het weer Break Out-time, een vrije worp van Maarten en een drie punter van “het kanon” (ED) brachten de stand weer gelijk. Dit kwart duurde alleen een minuut te lang want die dekselse jongens uit Amsterdam wisten weer uit te lopen. Ruststand: 16-20

Het derde kwart ging redelijk gelijk op, voor Break Out scoorde Maarten en Johan K dit kwart. Anoeta ging ook door met scoren waardoor ze de voorsprong aan het einde van het kwart konden uitbouwen naar 6 punten: 24-30

Dan het vierde kwart, daar laten we de wedstrijd meestal liggen. Deze wedstrijd was zoals ik al zei omgedraaid, Break Out ging terugkomen tegen de nummer 4 van de poule! Maarten en Johan H. brachten de stand weer gelijk na 7 minuten: 32-32. Tijd voor een time-out!

In de time-out kwamen we erachter dat we deze wedstrijd konden winnen! Erik zorgde ervoor dat we voor het eerst deze wedstrijd voor kwamen: 34-32. Anoeta kwam nog terug door één vrije worp te verzilveren, het werd nog spannend omdat ze er nog twee mochten nemen maar deze gingen mis! We speelde de wedstrijd redelijk “professioneel” uit, (veel balverlies en scores missen) maar toen was de tijd op!

Break Out Heren 2 won alweer een wedstrijd, op naar volgende week!

(Kaarten voor deze wedstrijd zijn te bestellen bij de verschillende Primera verkooppunten en de betere platenzaak)

 Scores en fouten!

Naam              Fouten            Scores

Johan H.           4                      5
Thomas            1                      4
Glimbo             1                      0
Jumping Jolly   1                      0
Maarten           0                     16
Ed                     1                      3
Erik                   2                      2
Johan H.          0                      4