Wedstrijd verslag Heren 1 door Thomas

Break Out heren verliezen in Purmerend van de (gedeelde) koploper Early Bird;

Met vijf man waren we afgereisd naar Purmerend. Wissels hebben deze beren niet nodig. Van tevoren wisten we al dat dit niet onze favoriete tegenstanders waren, Early Bird heeft een aantal oud-promotiedivisie spelers die wel erg gemakkelijk 3-punters schieten, en wij zijn daar eerlijk gezegd iets slechter in. Door jezelf goed vrij te lopen in de bucket heb je gelukkig ook helemaal geen 3-punters nodig.
De openingstreffer werd gemaakt door Johan Krikke, 0-2. na 3 minuten stond de stand door scores van Daniel en Mark zelfs al op 2-6. De Early Birds hadden de angst in hun ogen, eventjes voelden we ons als de Hippotaanse goden uit de vikingtijd.

De goden werden echter met stomheid geslagen, op een of andere manier wisten de Purmerenders het eerste kwart toch met 24-13 af te sluiten….. Wat ging er fout? Onze verdediging bleek wat slapjes, we besloten met 2 man voor te verdedigen en mr. Pol man-to-man op hun top-shooter. Hadden we eerder moeten doen!
Verassend genoeg begonnen de Early Birds zich op een gegeven moment zo ongemakkelijk te voelen van onze strak uitgespeelde aanvallen dat ze elk kwart wel een time-out namen om even te bespreken hoe ze ons gingen breken. Wij hielden gewoon de rust in ons spel, niet zeuren op elkaar en gewoon doorzetten. Uiteindelijk wisten we onze achterstand nog in te lopen tot slechts 64-49, moet je je eens voorstellen hoe dit was gelopen als we wat vaker de bal door het netje hadden laten gaan. Je zult wel denken, ja dan hadden jullie vast gewonnen. Inderdaad, dat dachten wij dus ook.

Hoewel de scheidsrechters ook super waren (ze floten bewust niemand van ons met 5 fouten de bank op, TOP) was Thomas echter het meest te spreken over het aanbod van TUC-koekjes aan de bar. Echte liefde gaat door de maag.

Volgende keer hopelijk weer een stukje over een gewonnen pot.

eindstand 70-51

momenteel staan we 7de van 11 teams. Als je zelf je standen wil checken kun je dit tegenwoordig ook via je telefoon doen met de app Basketball NL. Aanrader!

Scores:

Johan Krikke 16
Ben de Groot 6
Thomas Ligthart 8
Daniel Pol 17
Mark Smit 4

No automatic alt text available.