Heren 1 wedstrijd verslag door Maarten Poortman

Wedstrijd verslag door Maarten Poortman

Matineevoorstelling eindigt in slachting
“Alles voor de kijkcijfers” zal AMVJ gedacht hebben, het grote geld zit immers in China en daar is het wat uurtjes vroeger.

De oudste basketbalvereniging van Nederland (bron: Wikipedia) had voor het grote geld gekozen en organiseerde een basketbalwedstrijd om 12:00 uur op de zondag, de opbrengst van 50 miljoen euro werd verdeeld tussen de twee verenigingen.

De heren van Break Out zijn wel wat gewend, vroeg naar bed op zaterdag en zondag lekker cashen!
Hoe anders zou het lopen, er was een tafeltennistoernooi in de Wieringer sporthal (ook al zo’n Chinese sport) en sommige heren hadden het laat (of zeer laat) gemaakt.

Neem nou onze facilitair manager van Break Out: Thomas “De Gazelle” Ligthart, hij had meer wallen dan Amsterdam en lag pas om 6 uur in z’n nest.
Thomas is een eerlijke jongen en zei dan ook van tevoren dat we die ochtend niet op hem hoefde te rekenen, hoe anders zou dit worden met al zijn scores…
Johan “de Voorzitter” Krikke vond het allemaal wel grappig, we leken net een voetbalteam (met bijbehorende geuren op de zondagochtend en sommigen hadden zelfs hun SUCCES-tas mee), de stemming zat er in ieder geval goed in.

Vroeger gingen we naar AMVJ in rode Alfa Romeo Mito’s en haalden we Broodjes Bal bij de eerste Texaco die we tegenkwamen, tegenwoordig rijden we in Hybrids (goed voor het milieu) en eten we linksgedraaide stokbrokjes met brie en komkommer (goed voor het suikergehalte), rond 11:15 kwamen we in Osdorp aan.

De tent was, uiteraard, stijf uitverkocht. Heel Osdorp was uitgelopen om weer eens te komen genieten van Break Out, helemaal omdat we onze eigen LeBron James hebben. James (zonder Lebron) was nog wat moe van de vele optredens in de Ziggo Dome die hij de afgelopen weken gehad heeft (de man is immers “beroemd” baby girl).
Na een kopje koffie was het tijd om warm te lopen (of in Rens “de Diesel” Volkers geval: voorgloeien).

De wedstrijd is een zogenaamde “risicowedstrijd” in het betaalde basketbal, wie herinnert zich niet nog Irritant-Kinder-Gate van de heenwedstrijd. Gelukkig was de beste man om wie het draait op wintersport en werd het een leuke wedstrijd.

We begonnen zéér goed, de eerste acht minuten wisten we niet te scoren, in de achtste minuut werd de eerste driepunter gescoord. We scoorden deze wedstrijd flink wat driepunters (maar niet zoveel als Edwin Krikke deed) en trokken de stand in ons voordeel door onder andere James en de Diesel.
Stand na het eerste kwart: 8-9.

Het tweede kwart gingen we steady door met scoren door wat driepunters van James en Daniël (maar niet zoveel als Edwin Krikke dus ooit deed), zij scoorde ook nog wat punten en wij mistten flink wat scores.
Ruststand: 16-20, dit ziet er goed uit.
In het derde kwart gingen we los, scores van de Voorzitter, Daniël en James. We speelde zelfs de laatste 10 seconden uit met als slagroom op de kers een driepunter van mezelf! Het derde kwart is altijd een beetje lastig voor ons team (al 10 jaar) maar we hadden nu een comfortabele voorsprong van 24-35, tijd om de wedstrijd uit te spelen!

Dat gingen we dus doen door een score van Thomas (daar was ie dus) in de derde minuut van het vierde kwart, daarna had AMVJ 4 teamfouten gehaald en mochten we iedere keer vrije worpen nemen, wat ging dat goed zeg!
We mochten dit kwart in totaal 15(!!!!) vrije worpen nemen, daarvan gingen er welgeteld 2 in (vet goed dus). Gelukkig scoorde AMVJ ook niet meer en eindigde de wedstrijd in 31-43 voor Break Out, pas maar op KTC: we komen eraan!
Nog even een speciale vermelding voor de twee Bennen met beide een clean sheet.

Na de wedstrijd was er nog tijd voor voor sommige teamleden om te shoppen in de plaatselijke PC Hooftstraat van Osdorp, de zondag was toch al naar de klote dus dan kan je maar beter wat kleding shoppen van je zuurverdiende wedstrijdpremies.
Daar kwamen we Erik nog tegen (oud-speler van Break Out en nu fulltime levensgenieter) en werden er flink wat Armani’s ingeslagen.
De middag werd afgesloten met wat cheeseburgers (zit geen suiker in), daarna reden we rustig terug naar de Parel.

Scores en fouten:
Ben de Groot: 0 punten, 0 fouten
Ben van der Kooy: 0 punten, 0 fouten
De Voorzitter: 3 punten, 1 fout
De Gazelle: 2 punten, 1 fout
Daniël Pol: 11 punten, 2 fouten
Mezelf: 12 punten, 2 fouten
Lebron James Jr. Roker: 9 punten, 0 fouten
Rens “De Diesel” Volkers: helemaal 6 punten en 2 fouten!

De volgende wedstrijd is komende zaterdag op het eigen sportpark van Break Out (geen idee tegen wie), de kaarten zijn uitverkocht.